Anna Maria i Paris 1980

Ett glatt barn som älskar färg och upptåg lever inuti mig, under flera år satt det i husarrest innan längtan tog överhanden och det åter slog sig fritt.

Jag var tre år när jag lärde mig virka hårband i glada färger, vid fyra kunde jag sticka. Upp i skolåldern sydde jag kläder till Barbie, ritade och sydde min egen garderob, inklusive täckbyxor för smällkalla vinterlov i Funäsdalsfjällen. I tonåren gick jag i lära hos en skräddare, sedan blev det Stockholms Tillskärarakademi, Handelshögskolan i Stockholm och Designutbildning i Rom. Jag lyckades komma in i lejonkulan - den internationella modevärlden, men det egna skapande kom alltmer i bakgrunden.

Det kändes som om jag var arbetsmyra på livstid sedan jag slutat skapa själv. Åren gick. Glädjen kapslades in och elden falnade. Jag beslutade så att leta upp livsgnistan igen, så småningom släppte fördämningarna och leklusten kom tillbaka! Jag målar fantasibilder i starka färger och skapar lapptäcken och kuddar på mitt eget sätt. Morgonrockar är ett annat favoritområde.

Nu har jag bilder, brickor, kuddar, och snart lapptäcken till försäljning. Hör av dig om Du är intresserad!

Varmt välkommen till annamaria(at)vitalita.se

Klicka på följande småbilder för att se dem i sin helhet!